ALEG SA DESENEZ

Case pe malul apei – pictura in acuarele

Salut, omule iubitor de frumos!

In ultima perioada m-am vazut inspirata de peisaje. Am ramas cu niste experiente frumoase din vara trecuta, cand am iesit la plimbare cu caietul de schite, in compania a catorva oameni frumosi.

A fost o experienta relativ noua. Nu a fost prima data, dar putin altfel, mai inspiranta. De atunci ma tot vad revenind la peisaj, ca subiect pentru lucrarile mele.

Am filmat lucrarea aceasta acum ceva timp dar m-am pus abia azi sa-l editez ca sa-l public. E ceva de migalit la ea. Imi amintesc ca am stat putin si m-am gandit daca chiar vreau sa intru in atat de multe detalii dar in final cred ca asta e frumusetea artei; putem alege ce e important pentru noi din ce avem in fata, ce detalii vrem sa punem, pe ce ne concentram si ce stil alegem, etc.

Mi-a placut lumina care e clara si formeaza umbre bine definite. Avem un contrast puternic aici si detalii de care ne putem lega pentru a crea un centru de interes.

Acum ramane de vazut cat bine imi iese.

Te las sa vezi filmuletul iar daca ai intrebari astept comentariul tau sub articol.

Daca obisnuiesti sa schitezi in aer liber mi-ar placea sa aud care sunt experientele tale cu lucratul in aer liber si daca ai sugestii pentru oamenii ca mine, relativ incepatori si cu tendinta de a impacheta toate culorile si instrumentele din casa, sa nu cumva sa-i lipseasca ceva. 🙂

O primavara frumoasa iti doresc, cu multa inspiratie si spor in tot ce ti-ai propus sa realizezi.

Alina Militaru

 

PS: Daca gasesti folositoare articolele mele aboneaza-te pe blog cu numele si adresa de mail (ai formularul in dreapta) si vei fi printre primii care va fi anuntat cand apare un articol nou sau se pune la cale un concurs sau curs de desen/pictura. Ramai conectat. 🙂

 

 

Tagged on: , ,

4 thoughts on “Case pe malul apei – pictura in acuarele

 1. Di Ana

  Foarte frumos ți-a iesit tabloul, chiar mai frumos decât imaginea originală, pentru că pare mai luminos si mai clar, mai definite detaliile importante. 😊

  1. Alina Militaru Post author

   Multumesc, Diana! 🙂

   A inceput sa ma atraga din ce in ce mai mult peisajele in ultimul timp. Mai am cateva pe care vreau sa pe pun pe hartie cat de curand.

  1. Alina Militaru Post author

   Despre a doua proba am scris sase articole. Cauta seria de articole despre cele sapte contraste ale culorilor. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *