ALEG SA DESENEZ

Cum desenez parul cret

Salut! 🙂

Am in minte de ceva timp articolul acesta, dar in final am in minte zeci de alte posibile articole iar parul vine in atat de multe forme, culori si incarligaturi incat mi-e greu sa cred ca o sa vina o zi in care sa spun ca stiu tot ce se poate despre acest subiect sau ca am scris tot ce se poate scrie.

Azi am fost intrebata cum se deseneaza parul cret.

Imi plac oamenii cand devin curiosi dar e greu sa pui in cuvinte ceva ce poate fi inteles mult mai usor prin imagini (daca nu se poate face fata in fata bineinteles). Asa ca m-am pus sa desenez. Am facut cateva fotografii si am vazut in asta o oportunitate sa-ti scriu acest articol.

Nu stiu daca e cea mai buna metoda dar o sa-ti arat metoda mea de a desena parul cret, foarte cret.

1. Incep cu chipul fetei. In cazul meu e doar o schita. Daca faci un portret “serios” cu atat mai mult e nevoie sa lucrezi intai la fata si apoi la par. Cu toate astea am tras cateva linii care sa-mi arate cam ce forma are parul.

Sunt doar linii ajutatoare asa ca nu le trasa foarte puternic.

parul cret 12. Avem nevoie de o hasura de baza fiindca atunci cand o sa desenez firele nu vreau sa ramana intre ele spatii complet albe.

Hasura de baza este la intensitatea culorii parului in zona cea mai luminoasa. Am folosit 1B si 2B pentru aceste prime etape.

parul cret 23. Cu un servetel am intins grafitul uniform sau aproape uniform. E ok daca se mai vad in continuare urmele varfului creionului, doar sa nu mai avem zone albe.

parul cret 34. Aceasta e hasura pe care am folosit-o.

Hasura de baza pentru un carliont vizibil, cu forma bine definita este in forma de S. E o forma rapida pe care o tot repeti una langa alta si apoi una sub alta.

In cazul acesta umbra si lumina care da volum parului se formeaza prin harurarea intregului par. Spre deosebire de parul ondulat unde buclere erau mari si bine individualizate, carliontii sunt mult prea marunti pentru a lucra la volumul fiecaruia dintre ei.

De multe ori nici nu au o forma foarte bine definita asa ca folosim si o hasura mai haotica in anumite parti sau suprapusa peste S-uri.

textura5. Cam asa arata formele unor carlionti facuti cu ajutorul S-urilor.

parul cret 46. Acum, pentru volum, tratezi parul ca pe un intreg. Afli sursa de lumina. Asta oricum o faceai pentru orice portret.

Apoi folosti o hasura mai intensa pentru carliontii care vin in umbra, un 6B sau poate 7B. Nu e o idee rea nici daca folosesti carbune in acest caz. Creioanele din grefit au o stralucire care devine enervanta in special cand vrei sa faci fotografii desenului.

Numai ai grija ca la final sa dai cu fixativ.

Chiar si pentru creion e bine ca la final sa fie fixat pentru ca desenul sa ramana curat. 🙂

Un fixativ de carbune arata cam asa… desi eu, pentru desenele mai putin importante, folosesc un fixativ de par. Nu stiu ce efect are pe termen lung asupra foii, dar pe moment functioneaza foarte bine. 🙂

fata cu parul cret7. Nu eram foarte multumita de primul desen asa ca am mai adaugat cativa carlionti.

 Mai am de lucrat putin la ceea ce inseamna volum dar in final a iesit destul de bine.

fata cu parul cret si negru

Cam atat pentru azi. Astept parerea ta intr-un comentariu sub articol.

Mai am doua articole scrise despre parul drept si cel ondulat. Daca te intereseaza mai degraba acestea iti las doua link-uri mai jos:

Cum desenez parul lung si drept

Cum desenez parul ondulat

Pana data viitoare spor la desenat si multa inspiratie.

Alina Militaru

PS: Daca iti place ceea ce scriu poti sa te inscri cu numele si adresa de mail in formularul din dreapta. E GRATIS. Vei primi la inscriere un mic ghid despre cum sa desenezi un portret, iar apoi vei fi anuntat prin mail de cate ori va aparea un articol nou pe site.

Tagged on: ,

9 thoughts on “Cum desenez parul cret

    1. Alina Militaru Post author

      O sa tin seama de sugestia ta. Momentan am deja teme pentru urmatoarele articole dar pentru viitor e bine de stiut.

  1. Inga

    Ati putea face un articol care arata ideea ta de dene pentru citatul “The sun loved the moon that much, that he died every night every night to let her bresth.” Am o tema la pictura si nu stiu ce sa desenez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *