ALEG SA DESENEZ

Cum poti pune pe hartie peisajul de iarna care iti taie rasuflarea – exercitiu in tus

peisaj de iarna

Salut si bine te regasesc pe alegsadesenez.com! 😀

Azi revin cu un articol nou, video. In ultima perioada am lucrat mult in tus asa ca nu cred ca surprinde pe nimeni acest articol.

De data asta am ales sa desenez un peisaj de iarna iar ca instrument de lucru; tusul bineinteles.

Te las acum sa urmaresti filmuletul fiindca e destul de lung.

Astept comentariul tau sub articol dupa ce termini. Daca ai intrebari sau sugestii pentru articolele viitoare sunt numai ochi si urechi.

Cum se vede iarna la tine, acasa? 🙂

Spor si inspiratie.

Alina Militaru

 

Tagged on: , ,

8 thoughts on “Cum poti pune pe hartie peisajul de iarna care iti taie rasuflarea – exercitiu in tus

 1. andreea

  Hei, multumim pentru articol, dar am o intrebare : Tusul de cate tipuri este? si daca mergem intr-un magazin de specialitate numai cu articole din acestea cum ar trebui sa ne adresam ca sa ne procuram si noi o minunatie din aceea de pix cu tus cum ai folosit tu in videoclipul de mai sus ?
  Numai bine 🙂

  1. Alina Militaru Post author

   Salut! 🙂
   Nu sunt sigura cate tipuri de tusuri sunt sau cum sa le pun pe categorii.
   Iti pot spune cum am ales eu liner-ele din imagine. Am cautat liner-e cu cerneala/tus pe baza de pigment nu de apa. Asta inseamna ca odata puse pe hartie nu se intinde cand intra in contact cu apa.

   Eu mai folosesc tusuri si cu acuarele; de asta e importanta caracteristica asta pentru mine.
   Apoi te mai uiti la marimea varfului (iti indica grosimea liniei pe care o lasa pe hartie); o sa vezi ca scrie pe el 0,1 mm, 0,2 mm, 0,3 mm, etc. Eu am unul de 0,4 , unul 0,5 si unul tip pensula de la Copic pentru suprafete mai mari desi as fi putut foarte bine folosi si tus la calimara si o pensula obisnuita in locul ultimului.
   Le am comandate de pe profiart.ro fiindca nu am un magazin tocmai bine aprovizionat in apropiere. Daca ai nevoie iti las un link: http://www.profiart.ro/catalog/product/liner-standardgraph-tec-pen

  1. Alina Militaru Post author

   Buna! Folosesc creioane obisnuite; 1B, 2B,3B, 4B etc. Acum nu stiu daca te referi la marca sau altceva. Eu cel putin nu vad o diferenta foarte mare in ceea ce priveste marca. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *