ALEG SA DESENEZ

Exercitiu de anatomie: cum pui pe hartie miscarea naturala a corpului uman.

Salut! 🙂

M-am apucat acum ceva timp de un caiet de schite pe care l-am dedicat intr-un final anatomiei umane, studiilor dar in special schitelor rapide. 

Am avut intotdeauna o provocare in a prinde miscarea naturala a corpului uman si a desena din imaginatie. Schitele mele pareau rigide, niste papusi de lut, lipsite de supletea naturala a corpului uman. Sunt buna la studii, unde trebuie sa migalesc ore la fiecare muschi, sa masor fiecare centrimetru, sa urmaresc umbrele si sa fiu atenta la detalii dar ma pune jos schitele de doua, trei minute, in special cele facute din imaginatie.

Nu degeaba se spune ca un artist e capabil sa creeze o capodopera in doua linii, pe cand un amator are nevoie de 100 de tuse sa obtina ceva satisfacator.

Fiecare exercitiu are scopului si nu diminuez nici pe departe meritul oamenilor care isi petrec ore intregi incercand sa-si perfectioneze tehnica dar, pentru a echilibra studiile de anatomie e nevoie si de cateva schite rapide cu ajutorul carora sa inveti despre miscare, despre fluiditatea corpului uman.

Acesta e exercitiul de azi. E destul de lung asa ca te las sa-l urmaresti.

La final vreau sa-mi lasi un comentariu cu parerea ta despre acest exercitiu. Ma ajuta sa stiu daca te ajuta in ceea ce vrei tu sa obtii cu desenul. Pe viitor vreau sa ma joc si cu materialele si sa revin cu o varianta imbracata a acestui exercitiu, daca crezi ca te-ar ajuta.

Pana data viitoare spor si inspiratie iti doresc.

Alina Militaru

5 thoughts on “Exercitiu de anatomie: cum pui pe hartie miscarea naturala a corpului uman.

  1. Alina Militaru Post author

   Cu placere. Spor la lucru! 🙂

   Eu sunt fascinata de mult timp de schitele astea in cateva linii care prind miscarea corpului. E ciudat fiindca mi s-au parut mult timp mai greu de facut decat studiile dupa corpul uman. Au unii artisti o anumita naturalete in linia pe care o folosesc. Am admirat/invidiat aceasta naturalete intotdeauna. Acum parca o prind si eu usor, usor.

   1. Alina Militaru Post author

    Mi s-a parut interesanta ideea ca e totul cronometrat in filmulete, daca vrei sa inveti sa schitezi mai rapid. Mie mi-au fost de ajutor canalele acestea de youtube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *