ALEG SA DESENEZ

Recomandari

 

Salut! Bine ne-am regăsit pe alegsadesenez.com. Este deja puțin peste o săptămână de când nu am mai scris pe site. Timpul zboară mai repede decât mi-am imaginat că ar fi posibil. Am multe articole începute dar neterminate. Nu am timp acum să modific imagini și să închei vreuna din ele dar mor de nerăbdare să scriu pe site, așa că, m-am gândit să postez un articol cu recomandări, pentru cei care vor să învețe să deseneze dar nu urmează o școală de specialitate.

Se poartă mai nou autoeducarea și e o alternativă grozavă la o școală tradițională. Vine o vreme când îți dai seama că școala nu reușește să te învețe exact lucrurile care sunt importante pentru tine, și aici nu mă refer neapărat de artă.

În fine. Ideea e că, în ziua de azi găsim informație peste tot în jurul nostru. Ceea ce ne lipsește este capacitatea de a sorta această informație, de a decide ce este folositor pentru noi și ce nu. Cu alte cuvinte, dacă nu pui mâna și încerci nu ai cum să afli daca te poate ajuta.

Am găsit acum două luni și am descărcat de pe net niște cărți scrise de Andrew Loomis. Mi s-au părut grozave, de-a dreptul. Una dintre ele cel puțin, mi s-a părut de-a dreptul genială. Reușește să transmită informații esențiale într-o manieră jucăusă și ușor de înțeles.

FUN WITHA PENCIL

Cărțile sunt scrise în engleză, și din păcate, pentru cei care nu au învățat această limbă, o să fie privați de niște explicații frumoase, dar… numai privind desenele o să prindeți multe informații care o să vă ajute să desenați mult mai ușor și cu mai mult spor.

Am reușit să citesc aproape în întregime numai Fun witha pencil (Cum să te distrezi cu un creion). O recomand. Mai sunt și altele pe care doar le-am răsfoit puțin. Înțeleg engleza dar mă obosește repede să citesc.

Am o listă aici cu link-uri către cărți pe care le puteți descărca gratis. Selectați dintre ele pe cele care vă ajută și dați la o parte tot ce nu vă e de ajutor. Cum am mai spus și mai devreme, informația se găsește destulă în ziua de azi; e păcat să pierdeți vremea cu ce este inutil.

FIGURE DRAWING FOR ALL IT’S WORTH

DRAWING THE HEAD & HANDS

SUCCESSFUL DRAWING

CREATIVE ILLUSTRATION

 

Acesta este articolul de azi. O să revin cât se poate de curând cu alte informații. Dacă aveți recomandări la rândul vostru, aștept să-mi scrieți. Dacă v-au plăcut cărțile aștept să-mi spuneți cum v-au ajutat.

 

Vă salut si va urez o seara placuta in continuare.

Alina Militaru

8 thoughts on “Recomandari

 1. sabina

  Da sant grozave-cartile, si mai este un tip Stavislav Prokopenko( nu stiu daca am scris bine) si are pe You Tube tutoriale pentru realizarea portretelor dupa metoda lui Loomis. Il puteti gasi sub numele de PROKO sau PROKOTV.

  1. Alina Militaru Post author

   Multumesc, Sabina! 🙂

   O sa-l caut. Eu l-am gasit pe Loomis de curand. Ce-i drept, nici nu am cautat lectii de desen.

 2. Cristina

  Salut,pentru inceput vreau sa stii ca ador articolele tale si mie imi place mult sa desenez dar cand vine vorba de hasurat nu ma inteleg bine cu umbrele ai vreo recomandare?

  1. Alina Militaru Post author

   Salut, Cristina!

   Nu sunt sigura care e problema avand in vedere ca nu-mi dai nici un detaliu. Pentru inceput vezi sa ai instrumente potrivite. Cu un creion HB, cel pe care il gasesti peste tot in comert, nu poti face mare lucru.

   Ia un set de B-uri, de la B1, B2, pana la B7, B8. Cu cat e mai mare numarul cu atat poti hasura umbre mai intense cu el. Iti recomand Faber Castell ca firma. Decat sa iei un set de 12 creioane, mai bine iei trei si de calitate din punctul meu de vedere daca nu-ti permiti un set. Oricum o sa-ti dai seama pe parcurs ce folosesti mai des si cumperi in consecinta.

   Apoi tine de practica, studii dupa natura, etc. Iti recomand articolul acesta:
   http://alegsadesenez.com/hasura-si-expresivitatea-ei-in-functie-de-mana-fiecarui-artist/

   si toate articolele de la categoria creion grafit:
   http://alegsadesenez.com/category/creion-grafit/

   Gasesti informatii diferite, exercitii si teme in aceste articole.
   Spor la lucru si inspiratie sa ai. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *