Cum sa folosesti cea mai simpla forma, punctul pentru a picta ceva ce arata complex
Salut! 😀
Sunt deschisa mai tot timpul la idei noi. Nu le stiu pe toate, evident, si unde ar mai fi bucuria daca nu as avea din cand in cand mici revelatii care sa-mi zgaltaie imaginatia?!
Zilele trecute am luat punctul ca forma de exprimare. Am vazut cateva lucrari interesante pe internet, facute in puncte asa ca m-am gandit ca e momentul sa experimentez. Aceasta e a doua lucrare facuta in stilul acesta asa ca inca nu am lasat imaginatia sa se dezlantuie chiar foarte mult dar a fost cu adevarat relaxant sa pictez tavita aceasta.
Ca instrument de lucru: am incercat prima data pensulele ca sa fac punctele dar mi-am dat destul de repede seama ca nu o sa iasa tocmai cum am planuit asa ca am trecut la improvizat. Am instrumet de facut puncte pe unghii. L-am luat acum ceva timp gandindu-ma chiar la tehnica asta pe care voiam s-o incerc:
Conteaza destul de mult si cum e culoarea/acrilicul: sa nu fie nici prea tare ca sa se ia prea multa culoare pe varf, nici prea diluata incat sa nu se vada nimic. O sa te prinzi destul de repede care e consistenta buna a culorii.
1. Am plecat cu o culoare de baza pe tava si am lasat-o sa se usuce inainte sa fac altceva.
Am ales albastru ultramarin amestecat cu foarte putin galben. Apoi am adaugat un maro foarte inchis pentru funalul pe care am pictat soparla si alb pentru marginile tavii.
Soparta am desenat-o mai intai cu un creion si apoi am inconjurat-o cu puncte.
2. Am nevoie de forme de baza inainte sa ma apuc sa experimentez cu punctele iar soparla mi se parea putin prea isolata, o forma punt prea bine definita pe un fundal ce avea sa fie facut doar din puncte. Am adaugat deci liniile. Ca sa pastrez unitatea lucrarii am folosit acelasi albastru deschis pe care l-am folosit pe marginea tavii.
Soparla am colorat-o cu un rosu amestecat cu foarte putin galben. Aici mi-am dat seama ca pensula nu o sa-mi ofere destul control pentru a picta punctele.
3. De aici incepe distractia. 😀
Trebuia sa intru cumva in fundal. Am facut cateva puncte urmarind conturul liniilor albastre dar trebuia sa intru mai departe in fundal. Am pictat cateva “floricele” din puncte cu ocru si apoi le-am unit cu niste linii punctate. Din punctul acesta am inceput sa ma relaxez. Tava prindea contur. 😉
4. Am inceput apoi sa ma joc cu soparla. Am folosit pentru primele puncte acelasi rosu ca in fundal dar cu putin galben. Apoi am mai punca putin galben.
Intre timp mi-am dat seama ca e putin prea decorativa/plata/fara viata. Atunci am decis sa pun cateva puncte din albastrul din fundal pe mijlocul soparlei si pe coada. Am adaugat si galbenul acela mai puternic si soparla noastra a prins viata.
Ramane fundalul ce trebuie terminat. Ca aiba unitate lucrarea am pus cateva linii punctate galbene si am umplut restul spatiilor goale cu acelasi portocaliu folosit pe spatele soparlii. Aveam ceva dubii la inceput dar a dat bine pe fundalul inchis la culoare.
Sper sa te inspire si pe tine lucrarea aceasta sa incerci ceva nou si sa dai o sansa punctului oricat de neinsemnat ar parea la prima vedere. 😀
Lasa-mi un comentariu sub articol daca ai mai folosit punctele in lucrarile tale si ce a iesit. Daca ai si alte stiluri care ti se par interesante mi-ar face placere sa aud despre ele. Din cand in cand imi place sa ma las surprinsa de lucruri noi care sa-mi zgaltaie imaginatia cum trebuie.
Pana data viitoare spor la lucru si inspiratie sa ai.
Alina Militaru
- CONCURS. O poveste de iubire pe o singura pagina.
- “La pescuit” – schita in acuarele
Arata ca un mozaic ! Foarte reusit!
Felicitari pentru idee si pentru lucrare. Mi-ai dat “to do” pentru sfarsitul asta de saptamana, cand voi avea putin timp si pentru mine. 🙂
Acesta a fost si primul meu gand: arata ca un mozaic.
Spor la lucru!
Arata exact ca o copie a unui desen aborigen australian; soparla, punctele si culorile pamantului. Soparla (goanna) este un spirit totemic pentru aborigenii din Australia Centrala iar a copia arta lor este un sacrilegiu.
https://www.google.com/search?q=aboriginal+gecko+painting&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwirx5vT9JDiAhWjheYKHSVMBqYQ_AUIDigB&biw=1435&bih=688