Ep. 1 “Pacienta tacuta” – Coperti alternative pentru carti cu suflet. (Giveaway)
Salut! 😀
Imi tot propun de ceva timp sa-mi fac timp sa citesc mai mult de o carte, doua pe an. E aproape ridicol ca trebuie sa-mi gasesc “o scuza buna” ca sa intru intr-o librarie si sa cumpar doua carti pe luna.
E aproape ridicol si in acelasi timp nu e avand in vedere ca am crescut in aceeasi cultura ca multe alte persoane; o cultura in care cartea si pierde rapid valoarea odata ce am terminat scoala.
Cand avem multe alte facturi si responsabilitati in fata si trebuie sa ne dramuim fiecare resursa e mult mai usor sa deschidem televizorul, calculatorul sau telefonul pentru a ne deconecta putin de la realitate.
Mie insa mi s-a facut dor de zilele cand petreceam ore intregi intr-o librarie. Carturestiul mi-a ramas drag de pe timpul facultatii cand eram primita ca la mama acasa. Grozav gustul in muzica. Grozav mirosul de ceai fierbinte. Incredibila combinatia cand apar in peisaj si rafturi intregi cu carti.
Azi mi-am facut un ceai fructat, luat de pe rafturile Carturestiului acum cateva luni bune. Sunt cam singura in casa care bea genul acesta de ceai asa ca rezista mult si bine pe rafturile bucatariei.
Acum vreo saptamana am cam terminat unul din plicuri si mi-am notat numele sa-l iau din nou cand ajung in Bucuresti (daca vrei o recomandare incearca “Farmer’s love”; e un ceai aromat, rosu, cu rooibos, bucati de papaya si banana. Se serveste cu lapte si miere. Absolut delicios.)
Revenind la subiectul de azi; la inceputul lui septembrie mi-am facut o comanda de pe site-ul editurii Litera. Am luat noua carti. Am in minte o idee in jurul careia m-am invartit o perioada de timp.
Totul a pornit de la o intrebare: “Ce are in comun ce fac eu in mod obisnuit (arta vizuala) cu cartea?”
Cum spuneam, cautam “o scuza buna” ca sa citesc mai mult. Si atunci m-a traznit ideea aceasta. Raspunsul e “COPERTA”. Toate cartile au o coperta care trebuie gandita si executata din punct de vedere vizual pentru a atrage atentia si a ne prezenta ideea din spatele cartii.
Sunt fascinata de ilustratia de carte si coperti de ceva timp asa ca sunt absolut incantata sa incep aceasta serie de articole cu cartea “Pacienta tacuta” (din motive evidente mi s-a parut cea mai potrivita pentru a incepe).
Te invit deci intr-un “grup de lectura” select, unde membrii au inclinatii artistice nebanuite si o pasiune pentru culoare si grafica de carte.
O introducere cam lunga, stiu. Aceasta serie insa mi-a deschis apetitul pentru citit si scris in acelasi timp.
Mai jos vreau sa-ti arat trei variante de coperti pentru aceasta carte. M-am jucat putin cu ea chiar daca incerc pe cat posibil sa nu iau foarte in serios toata treaba aceasta.
Apropo, la final fac un concurs pentru abonatii mei. Vreau sa ofer cadou cartea citita, sa se bucure si alta persoana de lectura.
Daca vrei sa participi sunt doar doua conditii:
- Sa fii abonat pe alegsadesenez (sau youtube). Fac acelasi concurs pe ambele canale.
- Sa-mi lasi un comentariu sub articol cu o recomandare de carte pentru episoadele urmatoare din aceasta serie.
Pana saptamana viitoare iti urez spor si inspiratie.
Alina Militaru
- De ce aleg penita, tocul si calimara in locul linerelor – Review penite Leonardt Manuscript
- Cum amesteci colori de piele, pentru un portret. Pictura in acrilice.
Recomand “Colecționarul” de John Fowles. Daca ti-a placut “Pacienta tacuta”, sunt sigura ca si “Colectionarul” va fi pe gustul tau, atat din punct de vedere a continutului cartii, cat si a posibilelor coperti pe care aceasta carte le poate inspira.
Oooo! Suna grozav. 😊
Am pus-o in lista de favorite, pe elefant. Nu stiu cand o sa dau urmatoarea comanda de carti dar e acolo, in asteptare.
Bună!
Cartea “Materie cenușie” de dr. David Levy chiar merită citită. Este o carte extraordinară!
Cu drag,
Sabrina 🙂
Suna grozav!!! O combinatie intre stiinta si religie.
Nu am gasit-o pe elefant insa. De unde ai cumparat-o?
Eu am cumpărat-o dintr-o librărie, dar am văzut ca se găsește pe eMAG https://m.emag.ro/materie-cenusie-dr-david-levy-bh0170/pd/D1N3PJBBM/
Multumesc! 🙂
Am gasit-o in engleza, pe elefant si am adaugat-o la favorite.