Studiu flori; cum pictezi narcise.
Salut! 😀
Mi-am cam facut obiceiul ca primavara sa pictez flori. Mi-e imposibil sa nu fiu inspirata de acest subiect cand ma vad inconjurata de culoare si lumina dupa multe zile scurte si posomorate.
Cum a fost Floriile saptamana trecut dedic acest articol vizitatorilor mei cu nume de flori. La multi ani! Mi-ar placea sa vad comentariile voastre sub articol. Sunt curioasa daca subiectul articolului de azi este pe placul vostru. 😀
Am gasit fotografia de mai jos undeva pe pinterest. Am facut eu cateva modificari dupa cum mi-a placut dar in mare parte mi-a fost de foarte mare ajutor in articol:
Filmuletul in gasesti, ca de obicei pe youtube. E o platforma care mi-a fost de foarte mare ajutor pentru crearea articolelor, in ultimii ani.
Mai jos iti las si varianta finala a lucrarii mele.
Se gaseste pe ultima pagina in caietul meu de schite, Canson. Fiindca am fost intrebata pe youtube ce fel de hartie am folosit iti las si un link catre pagina de unde l-am comandat:
Carnet de schite Canson Notes.
Nu este ideal pentru pictura (nu as rupe o foaie ca s-o inramez) dar este grozav in rolul de caiet de schite. E deja al doilea caiet de schite de acelasi fel pe care il termin (singurul in dublu exemplar; de obicei nu rezist sa incerc lucruri noi). In plus am de gand sa mai comand inca unul.
Cum spuneam mai sus, nu e ideal dar e cam singurul care a rezistat cu stoicism indiferent de materialele cu care am mazgalit in el.
Nu cred ca am pretentii exagerate cand vine vorba de caiete de schite dar stiu cat de pretentioase pot fi acuarelele spre exemplu (si am o placere in a le folosi de fiecare data cand vreau sa adaug o pata de culoare in ce fac). La fel de pretentios poate fi tusul. Pana si banalul creion poate reactiona diferit in functie de hartie pe care desenez.
Am avut foarte multe surprize cel putin interesante cu caietele de schite folosite. Nici nu mi-am imaginat ca hartia se poate comporta in atat de multe feluri dandu-mi rezultate diferite.
Canson Notes e cel mai versatil caiet de schite si, zic eu, la un pret rezonabil.
Daca te intereseaza sa afli mai multe detalii pe tema aceasta am deja destule experiente cu caiete de schite. As putea face un articol, doua de genul “review” (care sunt partile forte, ce nu poti folosi in acele caiete, ce recomandari am). Lasa-mi deci un comentariu sub articol si spune-mi daca te intereseaza genul acesta de articole (pentru caiete de schite sau alte materiale pe care le folosesc).
Eu cel putin obisnuiesc sa caut filmulete pe youtube de fiecare data cand comand un instrument pe care nu l-am mai folosit anterior. Surprizele sunt binevenite dar urasc sa fac colectie de materiale pe care nu am de gand sa le folosesc fiindca nu se inteleg bine cu restul materialelor preferate.
Cam atat pentru articolul de azi. Pentru saptamana viitoare pregatesc un articol mai “de dulce”.
Daca ai intrebari le astept intr-un comentariu sub articol.
Pana saptamana viitoare iti urez Paste fericit si multa sanatate.
Alina Militaru.
P.S.: Daca nu esti inca abonat pe blog ai in dreapta un formular in care sa-ti introduci numele si adresa de mail. O sa fii printre primele persoane care sunt anuntate cand apare un articol nou, cand se organizeaza un curs sau concurs.
P.P.S.: Daca articolul de azi iti e de ajutor da, te rog, un like si un share pe facebook sau alt canal pe care esti membru, sa afle si alte persoane de acest blog. As aprecia gestul.
- Valurile marii; studiu in acrilice.
- (Wine and story) Vin si poveste; cum pictezi in acrilice un pahar cu vin si struguri.
Superb desenul!
Ești o inspirație! O să-mi iau și eu o pensulă pentru flori. Fără această pensulă e destul de greu de găsit spontaneitatea formei petalelor!
Un Paște fericit, cu sănătate și lumină duhovnicească!
Violeta
Multumesc pentru comentariu, Violeta!
Da, e grozava pensula. Am ajuns s-o apreciez destul de mult in ultimul timp. Mi-am luat un set intreg de genul acesta de pensule si inca le gasesc utilitati interesante. 😀
Paste fericit si tie! Sa ne reauzim sanatoase!