ALEG SA DESENEZ

Cum desenezi parul blond (model: Khaleesi)

Salut! 🙂

Suntem in plin sezon 6 al serialului Game of thrones. Daca nu-l urmaresti ti-l recomand. E putin cam prea violent pentru gustul meu dar e atat de bine gandit iar personajele, toate personajele sunt atat de bine create incat e imposibil sa nu ma bucur de povestea aceasta.

Inspirata fiind de serial am ales sa scriu articolul acesta pe care il am in minte de ceva timp. Model ne va sta insasi Khaleesi, mama dragonilor, cu parul ei blond. Mai jos ai si fotografia dupa care vom lucra in articolul de azi. Sper sa te inspire.

Clic pe fotografie pentru a o vedea mai mare.

daenerys

  1. Am inceput cu constructia portretului.

Cand vine vorba de par nu vreau sa folosesc prea multe linii avand in vedere ca parul e blond iar fiecare linie in plus, unde nu ar trebui sa fie o sa se observe mult prea usor.

In plus lumina vine de undeva din spate si vreau sa pastrez macar o parte din aura aceea delicata care se formeaza in jurul parului ei.

khaleesi 1

2. Azi ne concentram doar pe par asa ca am sarit cativa pasi. 🙂

Pentru inceput am sters liniile care sunt in plus si am scos in evidenta parul hasurand imprejurul lui, chipul si fundalul.

Apoi am dat o baza usoara partilor mai intunecate, unde nu bate lumina direct. Asta ma va ajuta sa dau mai mult volum parului; oricat de deschise la culoare ar fi anumite fire de par si suvite in aceasta zona nu va avea aceeasi luminozitate ca cele care primesc lumina direct.

Incepem deci prin a hotara sursa de lumina, partile cele mai luminoase si suvitele cele mai intunecate.

khaleesi 23. Aici urmez directia firelor de par pentru a face hasura.

In etapa aceasta e important sa nu cadem intr-una din cele doua extreme: cea in care avem grija ca fiecare firicel de par sa fie vizibil si la locul lui sau cea in care nu dam nici o importanta directiei in care parul curge.

Cand intram in prea multe detalii uitam de forma mare iar in final, desi e detaliat parul pare plat.

Cand nu dam nici o importanta detaliilor pierdem textura incredibila a parului care poate crea un centru de interes in lucrarea noastra.

E nevoie de un echilibru intre cele doua: sa stim unde sa punem detalii si ce anume sa estompam astfel incat sa avem o forma bine conturata, cu volum si in acelasi timp textura si mici centre de interes.

khaleesi 3

4. In final joaca-te si exploreaza diferite moduri de a ajunge la rezultatul dorit. Vezi ce functioneaza mai bine pentru tine.

Creioanele folosite de mine au fost B si 2B, pentru par cel putin.

Cand a fost nevoie sa sterg am preferat sa tamponez usor suprafata hartiei cu guma de sters: nu lasa urme atat de vizibile.

Tot aici trebuie sa-ti recomand o guma de sters incredibila pe care am descoperit-o de curand: creion radiera cu perie.   Am vrut ceva cu care sa lucrez usor detalii mici ca firele de par. Nu a iesit exact ce voiam eu (recunosc, nici nu sunt cea mai rabdatoare persoana cand vine vorba de prea multe detalii).

Pe de alta parte am descoperit o guma versatila care sterge foarte bine creionul dar si creioane colorate si acuarela. Cu siguranta o sa-mi fie de ajutor pe viitor si va fi supus la alte experimente. 😀

khaleesi 4

5. Dupa ce m-am jucat cu hasura cat am vrut au ramas cateva detalii de pus. Cum guma mea de sters a avut un efect limitat am ales sa incerc un truc aflat de la un coleg talentat din grupul de fb, Aleg sa desenez. Multumesc, Andreas, pentru pont! 😉

Am folosit un pix cu gel alb pentru a desena cateva fire de par rebele. Asta ar trebui sa fie cireasa de pe tort, sa-i dea efectul frumos care se vede in fotografia originala. Din pacate pixul meu cu gel alb are o tenta galbuie asa ca in realitate nu arata la fel de bine dar ramane un truc care merita incercat si a doua oara.

Apoi am revenit cu creionul si am estompat o parte din firele albe desenate cu pixtul, in special acolo unde erau in umbra.

khaleesi 5

6. Aceasta e varianta finala. Detalii se mai pot adauga oricand dar am preferat sa ma opresc aici.

E nevoie de rabdare pentru a intra in toate detaliile dar nu uita ca din cand in cand sa iei o pauza, sa te departezi de desen, sa-l vezi de la o distanta mai mare. In felul acesta vezi daca are volum si forma pe ca tu doresti sa i-o dai, vezi daca ai pus detaliile unde trebuie, daca are viata, ce-i lipseste si ce e in plus.

khaleesi - rezultat final

 

In final vreau sa dedic acest articol micului meu aparat foto care mi-a servit pana acum in toate articolele scrise pe acest blog. Ne-am chinuit impreuna mult in ultimul timp iar fiecare fotografie era din ce in ce mai greu de realizat. In final, cand m-am hotarat sa merg in sfarsit sa-l repar am aflat ca nu se mai poate face nimic: a cazut in cap si si-a rupt gatul. E de mirare ca a rezistat atat cu gatul rupt. 🙂

Cu acest ultim articol realizat cu ajutorul lui trebuie sa zic “multumesc!” pentru companie. Fara el blogul nu ar fi existat. 🙂

Daca ai intrebari legate de acest articol sau idei pentru articole viitoare astept comentariul tau mai jos.

Sunt curioasa ce te mai inspira pe tine zilele acestea…

Pana data viitoare iti urez spor si inspiratie.
Alina M.

 

PS: Cu vara care si-a facut in sfarsit aparitia m-am hotarat sa ma pun si eu pe treaba punand la cale un mic eveniment. Stai pe aproape: am o surpriza pentru tine. 🙂

150x600 profiart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.