Cum a evoluat profesia de ilustrator
Salut! 🙂
Azi am articol special pentru tine.
Acum ceva timp am vorbit despre profesia mea cu Simone Larriviere, o prietena cu mai multa experienta de viata si am decis ca un articol despre ce inseamna arta ca si oportunitati prezente in ziua de azi este cat se poate de binevenit pe site-ul meu.
Am scris ei eu un articol pe site-ul ei, acesta care urmeaza venind cumva in continuarea celuilalt. Daca nu l-ai citit inca si te intereseaza iti las un link aici:
CUM IMI CREIONEZ PROFESIA CU AJUTORUL PASIUNII MELE, DESENUL
In continuare te las sa citesti articolul scris de prietena mea. Daca te intereseaza sa-ti faci o cariera in lumea artei, a desenului, sunt sigura ca o sa gasesti foarte folositor ce are de zis Simone. 🙂
Cum a evoluat profesia de ilustrator
Bună şi bine te-am găsit pe alegsadesenez.com
Mă numesc Simone Larriviere şi sunt fondatoarea blog-ului www.femeieactuala.ro. În următoarele rânduri, voi încerca să îţi dezvălui viziunea mea globală despre lumea artiştilor şi impactul erei digitale.
Înainte de apariţia internetului şi a erei digitale, ilustatorii îşi profesau arta, lucrând pentru reviste, comici, afişe, logotipuri, mărci, laminate, tablouri, editorial, dar în acelaşi timp cu apariţia internetului, această profesie a suferit schimbări destul de pozitive zic eu ;).
S-a mărit piaţa de desfacere din una locală a ajuns să fie globală.
Această schimbare a creat anumiţi artişti care optează pe ustensilele digitale, cum ar fi la nivel software: Painter, Photoshop, Illustrator, etc. Apariţia tabletelor permite o experienţă mai apropiată de ceea ce însemna odata un ilustrator tradiţional.
Pe lângă toate acestea, în internet s-au format o mulţime de comunităţi care oferă multe resurse, informaţii, feedback-uri de la alţi artişti şi posibilitatea de a schimba tehnici.
O agenţie de publicitate poate fi interesată de ilustratori care realizează:
– “storyboards” ce sunt specialişti în narativă, adică au capacitatea de a povesti o acţiune cu ajutorul imaginilor (se folosesc pentru spoturi şi filme);
– “conceptartist” unde functia ilustratorului este de a ajuta în procesul creaţiei/desfăşurării unei idei, unor personaje, peisaje, culorilor sau a liniilor de design.
– sunt şi artişti care au un stil propriu şi concret; ei sunt contractaţi pentru munci punctuale (campanii concrete) care concordă cu stilul lor de artă. Ex.: cei ce realizează tipografii, desen infantil, etc.
Pentru-aţi câştiga existenţa ca şi ilustrator, ai nevoie de un portofoliu. Acesta poate fi de la un document pdf, blog sau pagina web personală, unde vei expune o galerie a ta şi vei vorbi puţin despre tine.
Este foarte important să fii critică cu tine însăţi pentru că te vor cota după cea mai nereuşită munca a galeriei; deci ţine cont că nu contează cantitatea muncilor prezentate ci calitatea lor.
Dacă eşti interesată, în unul din următoarele mele articole, voi explica mai detaliat unde vei putea promova portofoliu tău. Articolul se va numi: Valorifică-ţi calităţile şi resursele! III
Sper din tot sufletul că te-am putut ajuta în drumul tău, iar dacă ai vreo întrebare sau nelămurire, te rog să laşi un comentariu şi atât eu cât şi Alina Militaru îţi vom răspunde cu cea mai mare plăcere.
O zi plină de succes, îţi doresc.
Simone Larriviere
Pe pagina www.femeieactuala.ro poţi citi şi:
Valorifică-ţi calităţile şi resursele!
Valorifică-ţi calităţile şi resursele!II
- Cum prinzi rasul unui copil intr-un desen
- Desen cu privirea plecata
Bună ziua! M-ar interesa sa fac o încercare în această lume a ilustrației. Momentan nu dețin nimic inafara de foi, creioane colorate și o mare dorința de a incerca. Am primit provocarea de a face ilustrațiile unei cărticele, dar nu știu de unde s-o apuc. Oare îmi puteți da câteva sugestii de site-uri pentru un parcurs în această lume?
Mă bucur tare mult pentru acest articol ce m-a introdus puțin în aceasta sfera a ilustratiei, m-as bucura sa citesc cât de mult în acest sens! Mulțumesc mult!
Buna ziua, Ana! As vrea sa-ti pot da sugestii de site-uri, tutoriale sau carti. Din pacate nu am gasit asa ceva pana acum, nu ceva consistent cel putin.
Multe se invata prin practica si prin observatie. Daca ai primit aceasta provocare te felicit. Chiar daca nu ai ajunge cu ea pana la final vei avea multe de invatat. Succes!
Buna Ana. Ai testat terenul in lumea ilustratiei? Ce-a iesit? Vrei sa facem schimb de idei, asteptari si dorinte?
Buna, Alina! Bine te-am gasit! Mie imi place de mica sa desenez si recent mi-am achizitionat si o tableta pe care incerc desenul digital. Mi-as dori sa pot practica meseria de ilustrator full time, desi sunt specializata in altceva. Am auzit insa ca nu ai putea sa te inregistrezi ca PFA ca sa practici ilustratia daca nu ai o specializare in domeniu. Stii ceva despre asta sau m-ai putea sfatui ce sa fac in cazul asta? Multumesc mult si sa ne auzim cu bine!