ALEG SA DESENEZ

De ce e important si cum sa creezi un centru de interes (ex. peisaj)

Salut, omule iubitor de frumos!

S-ar putea ca subiectul acesta sa nu-ti fie neapar necunoscut; am mai vorbit despre centrul de interes cu alte imprejurari (ce rol joaca in lucrarile noastre de orice fel si cum sa-l cream).

De data asta am vrut sa scriu/filmez un articol scurt pe tema asta. Am gasit o imagine absolut superba pe care am pus-o pe hartie, in acuarele, cu cea mai mare placere. Peisajul acesta e absolut perfect pentru ceea ce vreau sa ilustrez.

Ai mai jos fotografia care m-a inspirat:

Iar articolul il gasesti in link-ul acesta:


Sper sa-ti fie de folos si sa te inspire in picturile/desenele pe care le faci in perioada urmatoare.

Daca ai intrebari astept comentariul tau sub articol.

Mie mi-ar placea sa stiu care a fost ultima ta lucrare (pictura sau desen) si daca ai gandit un centru de interes pentru acea lucrare sau l-ai facut instinctual si-l poti identifica cu usurinta acum

Spor si inspiratie iti doresc.

Alina Militaru

http://profiart.ro

2 thoughts on “De ce e important si cum sa creezi un centru de interes (ex. peisaj)

  1. Nelica Andreitu

    Buna Alina,
    Geniala imaginea intr-adevar.Spune-mi te rog ce fel de hartie este recomandata pentru pictura in acuarela? este musai sa fie de 300gr/mp ?
    Multumesc mult si pentru lectia asta.
    Cu drag,Nelica

    1. Alina Militaru Post author

      Buna, Nelica!

      O sa ai mai putine batai de cap cu hartia de 300 gr/mp dar nu e neapat nevoie sa aiba grosimea asta.

      Eu lucrez cu acuarele si pe hartie de 120 gr/mp, in caietul meu de schite, Canson (ai o fotografie pe coperta acestei pagini, sus de tot). Pentru o grosime atat de mica hartia asta resista absolut superb la apa din acuarele. Ce-i drept se onduleaza putin si trebuie s-o pun la presat imediat ce-am terminat de pictat si hartia e inca putin umeda; isi revine aproape in totalitate.

      Cand e vorba de foi individuale de hartie lucrul e chiar mai simplu; umezesti bine spatele hartiei (daca nu ai pictat pe ambele parti) apoi le pui la presat intre doua foi curate pentru cateva ore. E nevoie de o greutate destul de mare.

      Alta varianta (netestata de mine inca) e sa umezesti hartia pe spate, o acoperi cu un material curat si o calci cu fierul de calcat pentru a-si reveni la forma initiala. Chiar trebuie sa testez varianta asta; sunt absolut curioasa de rezultat. 😀

      Ideea e ca grosimea nu e neaparat cel mai bun si cu siguranta nu singurul indicator pentru o hartie buna pentru acuarele.

      Cum spuneam mai sus lucrez superb in caietul meu de schite Canson cu hartie de 120 gr/mp dar acuarele se comporta foarte, foarte ciudat in alt caiet de schite cu hartie de 190 gr/mp. La grosimea asta nu ma asteptam la realizari profesioniste dar imi place sa adaug putina culoare, in special acuarele si in schitele mele.

      Mi-am pus in minte sa fac un articol si despre hartia pe care o folosesc; sa vedem cand il organizez. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.