ALEG SA DESENEZ

Workshop de desen – Bucuresti (Portret in linii simple, lumini si umbre)

Salut! 🙂

Bine te regasesc pe alegsadesenez.com!

In vara asta mi-am propus sa ne intalnim si sa lucram impreuna iar prima intalnire o organizez in Bucuresti cu tema “Portretul in linii simple, lumini si umbre”

Eu imi propun sa recreez atmosfera unui atelier de desen, asa cum il stiu din liceu si facultate; un mediu stimulent, unde ne putem impartasi cu altii ideile si pasiunea pentru arta, venim cu propriul stil si “imprumutam” din stilul celorlalti, ne lasam imaginatia libera si invatam sa aducem la realitate parti din imaginatia noastra.

E un workshop pentru amatori asa ca nu trebuie sa ai foarte multe cunostiinte. Vreau sa fie relaxant totul. Nu se pun note ca la scoala. Mai degraba vreau sa colaboram si sa ne stimulam reciproc creativitatea.

O sa incepem cu cateva joculete si exercitii ca sa-ti poti relaxa mana. La fel ca in sport si desenul are nevoie de o incalzire.

Probabil ca ti s-a intamplat sa te concentrezi atat de tare pe ce vrei sa realizezi, pe detalii incat ramai blocat pe gasirea liniei perfecte si cu cat te concentrezi mai mult cu atat iti iese mai prost.

Ce o sa inveti in aceasta intalnire:

-cateva cuvinte despre materialele cele mai bune

– cateva exercitii de incalzire care sa te scape de tracul inceputului (majoritatea dintre noi ca sa nu spun toti au ramas macar odata blocati in fata unei foi de hartie fiindca orice idee avem parca, parca nu e destul de buna sau nu stim cum sa incepem)

-exercitii in care sa inveti despre linia modulata care da plasticitate si finete unui desen, linia cautata (folosita in schite), tipuri de hasura si cum faci trecerea de la lumina la umbra, cateva trucuri sa pastrezi o hasura curata, uniforma, frumoasa.

-apoi o sa-ti explic cum sta treaba cu asezarea in pagina, cum sa folosesti andreaua pentru proportii, putina perspectiva pe care o aplicam pe portret in final

– dupa ce ne dam drumul la mana incercam constructia unui portret, ne jucam putin cu sursa de lumina, umbre si lumini,  construirea unui centru de interes, punerea accentelor.

– la final o sa avem o discutie deschisa cu intrebari si raspunsuri. Daca vrei, poti aduce cateva desene si discutam direct pe ele. Iti fac cateva recomandari, etc.DATA SI LOCATIA:sambata 10 MAI – Incepem la ora 11 si terminam la 5, cu o pauza de masa la ora 12 jumatate. (dureaza 6 ore cu totul)
Avem la dispozitie o bucatarie. Ne putem comanda de mancare si in timpul acesta discutam liber, ne cunoastem mai bine.

Adresa este Connect Hub, Dacia 99, sector 2, Bucuresti, etajul 4.

Cateva link-uri pentru mai multe detalii:

adresa Connect Hub 

grup fb Open Connect

 

LOCURI:

Sunt limitate la un numar mic, de 11 persoane, ca sa putem lucra usor impreuna.

 

PRET:

65 de lei pentru persoana. Despre cand si cum achiti totul vorbim la telefon dupa inscriere.

 

DE CE AI NEVOIE PENTRU INTALNIRE:

– un bloc de desen cu cel putin 15 foi pentru exercitii ( nu hartie de xerox)

-trei creioane (B1, un B3 sau B4, un B5 sau B6) si o guma de sters. Ar trebui sa gasesti asa ceva in orice librarie. Ceri creioane din gama B.

CE PRIMESTI LA INTALNIRE:

-o planseta cu clipsuri care sa-ti serveasca pentru suportul hartiei

Pentru alte detalii si intrebari lasa-mi un mesaj mai jos sau la adresa de mail : alinamilitaru@alegsadesenez.com

Iar pentru inscriere completeaza formularul de mai jos. O sa te contactez eu si discutam restul detaliilor.
* Daca nu functioneaza formularul sunt disponibila si astept datele tale pe aceeasi adresa; alinamilitaru@alegsadesenez.com

Abia astept sa ne intalnim.

O zi frumoasa.

Alina Militaru

NU MAI SUNT LOCURI LIBERE

nume*
prenume*
e-mail*
telefon*
numar de locuri*
mesaj*

Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

One thought on “Workshop de desen – Bucuresti (Portret in linii simple, lumini si umbre)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *